perjantai 5. lokakuuta 2012

Monityydyttynyt harrastelija

Ihmisotuksen pääkopan sisäinen myllerrys on kyllä erikoinen soppa. Jotkin ajatukset pyörivät alituiseen korvienvälissä, usein tahtomattakin. Työmaan tilanne yyteineen, uusi auto, vanhan kulkineen myynti, isomman asunnon osto kahdelle, edellisten kauppaaminen, toisen bändin jämähtäminen paikalleen kiireiden vuoksi, toisen kesänmittainen tauko, uusi purjevene, kirjoitusprojektit, etc, etc...

Asioiden päällekkäisyys rassaa alitajunnassa, vaikkei niitä itselleen tahtoisi tunnustaa. Työkin ajatuttaa, vaikka hanskat putoavat kahdeksannen tunnin täytyttyä. Tottakai duuni on iso asia, sehän vaikuttaa kaikkeen muuhun elämiseen. Ilman tienestiä on hankala hankkia makkaraa saaressa venereisulla käristettäväksi. Ilman harrasteita elo on vain työn ja asunnon summa perjantain ja sunnuntain välisen yön alkoholijuhlan erottaessa kokonaisluvusta prosenttiyksiköitä. Vapaa-ajan tekemiset nostavat useasti viikonlopunkin toiselle potenssille.

Allekirjoittaneella intohimojen kohteet ovat vaihtuneet ajan myötä, mutta pohjimmillaan ajatus ja perimmäinen tarkoitus ovat kuitenkin pysyneet.

Harrastusmielessä on tullut pelattua paintballia, veneilty, ajettu offroadia, moottoripyöräilty ja matkustettu. Osa näistä harrasteista on jäänyt nykypäivänä vähemmälle, vaikkeivät mielenkiintoaan silti ole menettäneet. Edelleen kaapissa on pari kunnon merkkainta, maski ja maastopuku valmiina tetsaamiseen ja adrenaliinihuuruun, enkä vissisti kieltäydy maastosafarista kaksi- tai nelipyöräisellä. Jos aikaa on, menen mielelläni metsään ilman renkaitakin.

Soittohommien parissa taas on tullut leikittyä jo alun toistakymmentä vuotta. Bändin kasaaminenkin lähti pelkästä vitsistä koulupoikien kesken. Onneksi en valinnaiseksi ottanut kuvaamataidon kurssia, vaikka valööreistä ja vesiväreistä välitänkin.

Musiikkia voi harrastaa yhdestä tuhansien välillä olevan ihmismäärän kanssa sohvallaneppailusta stadionkonsertteihin. Voit esiintyä kadulla tai vaihtaa vuoronperään soittajaa puistossa. Soittopelin voi kantaa mukanaan keskelle metsää, vuoren huipulle tai merelle. Tietokone löytyy nykyään jo taskusta ja yhtä kaukana on lähin fruitiluupsi, garagebändi tai stainbergi. Bussia odotellessa, kassajonossa tai täysistunnolla voi säveltää aimo annoksen riffejä ja biittejä aromipesään myöhemmin maustettaviksi.

Musiikin harrastaminen on myöskin äärettömän monipuolista. Voit soittaa tai opettaa, kuunnella tai säveltää, katsella tai kuvata, sanoittaa tai lukea. Alalla voi sijoittaa rahansa instrumentteihin, soittimiin, kaiuttimiin, kotihifiin, kameroihin, mikrofoneihin, you name it! Tai sitten nauttia ilmaiskonserteista ja kuunnella lainaradiolla lähetyksiä.

Se kuitenkin on vienyt monet mukanaan ja uskon asianomaisten viihtyvän harrasteensa parissa hautaan saakka, mikäli esteitä ei tule kuurouden tai rampauden takia. Itse mietin taas uuden kitaran ostoa. Sen sunnittelu ja netistä vaihtoehtojen selaaminenkin tuo jo oman lystinsä asiaan. On se seuraava keppi sitten minkälainen hyvänsä, jatkaa se rakasta harrastusta vuosikausiksi eteenpäin ja tekee työssäjaksamisesta piirun verran helpompaa.

-Timmy

[tätä kirjoittaessa kävin läpi monia hyviä muistoja ja tunsin taas offikärpäsen puraisun]

1 kommentti:

  1. Ja kun kaivat ne paintball- vehkeet kolostaan, muista että mä haluun kans joskus!! Saat luvalla ampua mua - ellen ehdi ensin

    VastaaPoista