perjantai 7. maaliskuuta 2014

Wikipediasta...

Tänään ei kyllä saa sitten millään tekstiä alkuun näppärällä lauseella. Ei sitten niin millään. Ei ensinkään. Ei väkisinkään.

On koetettu tauot, katseltu typeriä kuvia ihan muissa merkeissä ja kuunneltu kyseenalaista musiikkia perjantaiaamun ratoksi. Jos joogaisin, joogaisin, vaan kun ei, niin ei.

Pohjimmaisena ajatuksena oli kuitenkin vertailla näyttelijöitä ja muusikoita. Tai siis lähinnä ihmisiä jotka ovat sekä että. Kuten Jared Leto.

On tuoretta Golden Globea ja Oscaria, taskussa pari platinalevyä, sekä keikkaa ja musavideota pallon molemmalta puolen. Sai turpaansa Fight Clubissa, mutta antoi takaisin Hurricane-biisin musavideolla. Lahjakas kaveri, joka hurmaa lavalla, kuin lavalla.

Wikipedian, tuon aikakautemme absoluuttisen nykytiedon ensyklopedian, suomenkielinen sivu kertoo Letosta lähes yhtäpaljon näyttelijänä, kuin muusikkona. Filmografia löytyy, diskografia ei. Ilmaistaan lyhyesti elämän eri vaiheista sekä näyttelijänä, että muusikkona.

Samaa ei voida sanoa Keanu Reevesistä. Vaikkei hän muusikkona olekaan edes läheskään yhtä tunnettu, kuin kollegansa Leto, on hän silti tehnyt muutaman maailmankiertueen kahden täyden albumin kera.

Eikö kukaan muka ole kuullut Dogstarista?

Kun yhtye Reeveseineen päivineen vieraili 1999 Vaasan Rantarockissa, oli meno varmasti mielenkiintoinen. Jälkeenpäin paikallaolleet ovat varmasti lähes samassa asemassa, kuin 1984 Metallican Tarvasjoen keikan todistaneet. ”Ai siis se pökkelö basisti on siinä Matrix-trilogiassa? Jossain sivuroolissa vai?”

Tämä faktatieto ei lue Reevesin suomenkielisellä Wikipediasivulla ja Lontoon murteella kirjotetussakin siihen viitataan kahdessa sivulauseessa erittäin lyhyesti. Kun kaksituhattaluvun nuori haluaa jotain tietää, hän haluaa sen äkkiä. Puhelimella kuukleen vaan nimi, perään sana wiki ja a-vot.

"Se missään bändissä soita."

Itse olen esittänyt sekä akustisesti, että sähköversiona pariakin Dogstarin biisiä monasti. Pitänee alkaa sivistämään kanssaolioita myös siis wikipeedian kautta.

-Timmy


[Tätä kirjoitettiin Quattro Formaggin soidessa taustalla]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti