perjantai 4. tammikuuta 2013

REM-vaiheen settilista

Matkapuhelimen herätyskellon päräyttäessä ilmoille polyfonisen sinfoniansa tänä aamuna 4:55, havahduin tunteeseen, että kaikki ei ollut täysin kohdallaan. Peitto oli päällä, vaatteet ei, tyttöystäväkin vieressä oma. Mistä siis kiikasti? Sitten se iski.

Lähes joka kolmas, välillä jopa toinen aamu herätessäni soi korvienvälissä jokin kappale. Tänään se oli poskimies Tiihosen kappale Liekeissä.

Koska kyseisen artistin tuotokset eivät vieraile soittolistoillani, jouduin tarkistamaan kertosäkeessä laulettujen muutamien fraasien avulla kappaleen nimen. Ja kiitos Doctor Googlen, sain yhden merkinnän lisää muistikirjaani.

Olen mielenkiinnosta kerännyt pitkän listan niin kutsutuista herätysbiiseistä. Päivittäisen alitajuisen jukeboxin soittolistaa saa usein muokattua muistelemalla jotain tiettyä kappaletta. Öisin soi kuitenkin unien soundtrackit, joista viimeisenä äänessä ollut jatkuu herätessä.

Tämänhetkinen lista on järjestysnumerollaan kolmas edellisten jouduttua hukkaan puhelinten vaihtojen yhteydessä. Se sisältää rockradiossa soivien kappaleiden ohella otoksia esimerkiksi CeeÄmÄxältä, Happoradiolta, Dingolta, Popedalta ja viisuvoittaja Loreenilta. Erikoisia niistä tekee se, etten välitä yhdestäkään soineesta liiemmin. Silti ne ovat tarttuneet unimaailmaan ja heijastuneet sieltä korviin juuri viime hetkellä.

Eilinen vuoden vanhan juorulehden selailu työmaan kahviossa saattaisi selittää aamuisen kappaleen soinnin, kyseinen herrasmies kun esiintyi aviisin sivuilla ainakin kahdesti. Silti herätessä pyörivä biisi laittaa miettimään sen tarkoitusta.

Joskus on käynyt jopa niin, että päivän alkaessa soiva biisi tulee ensimmäisenä autoradiota avatessa. Etiäinenkö? Ehkä. Mystistä ja ajatuksia herättelevää? Ehdoitta.

Kertaakaan ei vielä ole sama kappale soinut kahta kertaa. Listaaminen jatkukoon siis.

-Timmy

[Tätä kirjoitettiin taasen hämmentyneenä]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti