perjantai 15. maaliskuuta 2013

Asiaa!

Yritin säästellä sanomisiani, mutten kuolemaksenikaan saa pidettyä tätä tietoa sisälläni. Eihän se mikään salaisuus ole, että Nuotin Vieressä on toisinaan kallistuttu suuntaan tai toiseen, mutta että näin suuresti. Pohjois-Koreassa tämän kaltaisen, näin vahvan mielipiteen omaavaa varten valmisteltaisiin jo mestauslavaa, sanoma kun ei ole vahvistettu diktatuurin ylimmillä elimillä. Kuivakkaa vitsiä lainatakseni: 'In North Korea we go left, because we have no rights...'

Ilman minkäänlaista mielipidettä kirjoitettaessa ei kai tekstistä jäisi lukijalle kaksisia makusteltavaksi. Liian karskit ja jopa provosoivat viestit saattavat olla silkkaa propagandaa, eivätkä jätä vastapuolen mielipiteelle sijaa. Ilmavaan ilmaisuun sopii joukkoon ajatuksia, jotka välittyvät vaivihkaa kuin tuhnu täydessä hississä.

Kun siis tätä julkilausumaani koetan valmistella, pitää minun valitseman sanani tarkoin. Jonkin tuotteen hyvien puolien liika korostus saattaa vaikuttaa maksetulta mainokselta. Keskitien varma kulku, siis kyseessä olevasta asiasta poliittisen vastauksen antaminen taas laimealta. Vähättelemällä ei pitkälle pötkitä, ellei vastapuoli jo valmiiksi ole tietoinen mistä on kyse ja tulkitse asiaa sarkasmiksi. Suomalaiselle sarkasmi taas on sen verran jäinen pala naposteltavaksi, etten kirjoitusmuodossa siihen tällä haavaa kajoa.

Kun jotain tuotetta tai asiaa pitää alkaa kehumaan, on syytä myös olla perustelut valmiina. Miksi kyseinen asia on juuri niiden superlatiivien arvoinen? Miksei tämä mielestäni vastaava ole mielestäsi vastaava, oi vastaava vastaava? Onko tämä korvamato korvaamaton?

Sanaleikit sikseen ja asiaan. Nyt se tulee:

Biffy Clyron tuore Opposites tupla-albumi on aivan perkeleen hyvä. Sanokaa, mitä sanotte, mutta kuulkaa se ensin.

-Timmy

[Tätä kirjoitettiin vihdoin taas mobiilisti myös mobiilissa]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti