perjantai 25. lokakuuta 2013

Musiikkitekniikan Maailma

Jos instrumentteja ja välineistöä kulutettaisiin printtimediassa kuten autolehtien palstoilla ajoneuvoja ja oheismateriaalia, olisivat musiikinalan julkaisut aika erilaista luettavaa nykymalleihin verrattuna.

Musiikkitekniikan Maailmassa pääjuttuna olisi kahdeksan eri kitaravahvistinmallin kestotesti rockbändin keikkarundilla ympäri eurooppaa. Kliiniset äänikokeet tehtäisiin superherkillä mikrofoneilla ja varta vasten ohjelmoiduilla tietokonesoftilla ennen ja jälkeen rundin. Tarkka päiväkirja kertoisi käyttöajat ja mahdolliset kaltoinkohtelut.

Olisi lähikuvaa vesisateen kostuttamasta kaapista tai putket kuumana hehkuvasta nupista. Kannessa kaikki vahvarit olisi aseteltu joko riviin tai päällekkäin vastakkainasettelun maksimoimiseksi.

Sivulla kuusi arvioitaisiin uusien kitaraefektipedaalien patterinkulutusta ja ledien kirkkautta sisarmalleihin verrattuna. Seuraavalla aukeamalla Flea kertoisi omasta bassonkielivalinnastaan ja lukijalle näytettäisiin diagrammeja äärimmäisistä kieltenvenytystesteistä.

Amerikan länsirannikon lämmössä valmistettua rumpusettiä piestäisiin Kilpisjärvellä kolmenkymmenen asteen pakkasessa etsien ensimmäistä rungon halkeamiskohtaa. Äärimmäisiin olosuhteisiin vietäisiin myös Kouvolan harmonikkatehtaan halvin ja kallein pirunkeuhko. Sademetsän kautta afrikan kuiville aroille.

Puolen sivun jutut kertoisivat miten saat helpoiten treenikämppäsi pysymään siistinä näillä ykseinkertaisilla ja edullisilla tavaransäilytysvinkeillä. Keskiaukeaman kalenterityttö poseeraisi instrumenttikaapelivyyhdin kanssa roudarinteippiin verhoutuneena. Tarvikkeet-sivun alle toimittajatiimi kokoaisi uudenmallisia plektroja, led-valollisia kapulapusseja, hiilikuituisia sordiinoja tai muuten vain vanhan mallisia, mutta uudella värillä olevia hyödykkeitä.

Loppuvaiheilla lehteä olisi sivukaupalla erilaisia välineistön koeajoja, joissa faktalaatikossa olisi käynnistysaika, sähkönkulutus, desibelitaso, lisävarusteet, hinta ja plussat sekä miinukset. Niitä seuraisivat tee-se-itse -miesten huolto-ohjeet pianonvirityksestä viulun jousen rakentamiseen.

Nippelitiedon suurinta antia olisivat instrumenttien räjäytyskuvat ja kytkentäkaaviot, sekä otokset laitteistoista purettuna osa osan vieressä.

Odotan innolla Soundin ja Jallun yhteistuotosta...

-Timmy

[Tätä kirjoitettiin Tuulilasia luntaten]


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti