perjantai 4. lokakuuta 2013

Surf's up!

Kanavasurffailu on joskus tajunnänräjäyttävän, ehkä mielettömän tai jopa ällistyttävän tylsää. Kun aika mataa jo valmiiksi, ei kuravisailujen ja ruåtsinkielisten kokkiohjelmien ihmettely ruudulta tuo juuri piristettä. Surffiinhan päätyy, kun jokin mielenkiintoinen loppuu, taukoilee tai ei ole vielä alkanut ja ylimääräistä aikaa pyritään käyttämään johonkin mahdollisesti viihteelliseen sohvan uumenissa löhöilyn ohella.

Radiosurffailu ajaa saman asian. Autoillessa tuhannen kilometrin päivätaivalta ei aina jaksa ihmetellä levykokoelmansa helmiä vaan pyrkii tyytymään tarjolla olevaan materiaaliin. Kanavia etsitään sitä mukaa, kun kuultu ei miellytä. Mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä suppeammaksi käy tarjonta. Välillä Äkäslompolo - Inari ei kuulu, kuin Ylen yksi, ja sekin pätkimällä.

Nettisurffauskin on nykyihmisellä (homo sapiens piger) hyvin tapariippuvaista. Käydään feispuukissa, iltalehdessä, jäkisfoorumilla, vitsisivustolla, feissarimokissa, blogissa ja sitten on jo tylsää. Kaikki neljä ja puoli miljardia sivua netissä tulee selattua alta puolen tunnin.

Onneksi meillä on youtube.

Tuo paskatuubiksikin nimetty videosivusto pitää sisällään tiivistetyn version koko internetistä. Siellä voit opiskella kiinaa, talonrakennusta, chilinkasvatusta tai videokuvaamista. On viihdesarjoja, DIY-leffoja, kuvakollaseja ja dokumentteja. Juutuupissa jaellaan omia matkakertomuksia, laitetestejä, mielipiteitä tapahtumista ja ihmisistä.

Youtubesurffaus on kolmen edellä mainitun summa. Pelkällä kirjainhaulla pääsee toiselle puolelle palloa yhdellä klikkauksella. Merkillistä musaa paiskautuu tärykarvoihin nuorten autotalleista tai livekeikoista. Ei levy-yhtiöiden sensuuria tai isolla rahalla, monella säveltäjällä, sanoittajalla ja muusikolla tehtyä, mukahienoa ripulia. Luovien muusikoiden luonnoksia. Heidän ystäviensä kuvaamia musaviedoita. Yhtyeiden yhteiskeikkoja.

Jos video ei tyydytä, aukeaa vieressä mahdollisuuksien lista.

Peter Von Baghia lainatakseni: Antoisaa elokuvailtaa...

-Timmy

[Tätä kirjoitettiin vanhan surffilöydön soidessa taustalla]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti