perjantai 1. marraskuuta 2013

Valitse elämä.


Choose life, choose a job, choose a career.

Irvine Welshin romaaniin pohjaavan Trainspotting-elokuvan alkusanoin starttaa tänäkin perjantaina Nuotin Vieressä.

Elämä on valintoja. Voit valita aamusta jalkaasi kaksi mitkä tahansa sukkaa ja ensimmäiset vastaan tulevat housut tai pukeutua huolitellusti. Voit valita kasvattavasi tukkaa tai leikkaavasi sen itse fiskarsseilla parturin puutteessa. Voit valita auton, bussin, kävelyn ja fillarin välillä tai näitä yhdistelemällä, mutta musiikkityyliäsi aina et.

Ai miksikö?

Scene päättää.

Skeittaripiireissä soi punk tai rap. Näin on aina ollut ja näin on aina oleva. Vanhojen jenkkiautojen harrastajat kuuntelevat fiftarimusaa, rockabillyä ja rautalankaa. Tuningautoilijat jumputtavat lasikuituhässäköissään eurodancea, minkä autontekelettä pari-kolme kertaa kalliimmista soittovehkeistään irti saavat.

Aikuisille tarkoitetuissa seurusteluravintoloissa soi lempeä lounge, joka on sävelletty juuri näitä paikkoja silm... korvallapitäen. Jos kiinalaisessa ei soisi ping pong -viulumusiikki, ei riisi maistuisi enää samalta. Lyön oman kokemukseni perusteella vetoa, ettei moottoripyöräkerhojen kemuissa soi iskelmä.

Varmasti jokaisessa harrastusmaailmassa on omat - joskus väkinäisetkin - yleistyksensä. Olkoonkin, ettei osallistuja valitse musiikkia vaan harrasteen.

Syy yleistykseen varmasti löytyy yhteisöllisestä hengestä. Kun muutkin kuuntelevat jotain, on siihen helppo tarttua. Tarjolla on tuttujen kautta monia eri artisteja, joista kuoria paras päältä. Keskustelut syvenevät, eikä aina tarvitse vääntää siitä, mikä on oikea aito väri -46 chevyn lohkoon.

Onneksi voi silti valita korvakuulokkeet ja sen oman soittolistansa.

Tänään valitsen Turun Siipiravintolan toivoen, että musiikki siellä on tulista ja rasvaista.

-Timmy

[Tätä kirjoitettiin deadlinesta myöhässä]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti